Асоцијација на Финансиски Друштва на Северна Македонија
  • English
  • Македонски
  • Shqip

ЛЕТНА ЕДУКАЦИЈА СО АФД – се што треба да знаете за финансиските друштва

Во приложеното едукативно видео на тема СЕ ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕТЕ ЗА ФИНАНСИСКИТЕ ДРУШТВА одговараме на најзначајните прашања во врска со финансиските друштва и небанкарскиот финансиски сектор во Северна Македонија:

-Што е Финтек?
-Финансиските друштва (ФД) и Финтек индустријата во Северна Македонија
-Што претставуваат ФД?
-Како ФД се разликуваат од банките?
-Кога треба да се земе кредит од ФД?
-Придобивки од небанкарските финансиски институции и Финтек за граѓаните

Прашања може да се постават на info@afd.mk.

Сподели: