Асоцијација на Финансиски Друштва на Северна Македонија
  • English
  • Македонски
  • Shqip

Галерија

Фотографии

Видео материјали

AFD Launch

Со цел да работат заедно во обезбедување унифицирани стандарди за квалитет на индустријата и да изградат конструктивен дијалог со законодавците и надзорните органи, небанкарските финансиски институции на Северна Македонија формираа Асоцијација на финансиски друштва која обединува 7 финансиски друштва. Асоцијацијата постави свои цели и задачи кои придонесуваат за доброто на граѓаните и општеството во целина. #throwback до 15.05 кога на свечен настан се отвори Асоцијацијата и се претстави нејзината приказна:

Posted by АФД - Асоцијација на финансиски друштва on Wednesday, June 5, 2019