Takimi i Shoqatës së Kompanive Financiare me Bankën Kombëtare dhe Ministrinë e Financave: Duke promovuar njohuritë financiare për përdorimin më të mirë të shërbimeve financiare nga qytetarët.

Dje, më 5 gusht 2020, përfaqësuesit e Shoqatës së Kompanive Financiare të Maqedonisë Veriore të udhëhequr nga Sekretarja e Përgjithshme e Shoqatës, Jana Nikodinovska, patën një takim pune me përfaqësues të ekipit të arsimimit financiar të Bankës Kombëtare dhe Ministrisë së Financave të Republikës së Maqedonisë Veriore.

Sekretari i Përgjithshëm i Shoqatës prezantoi aktivitetet dhe përpjekjet e AKF për të rritur nivelin e shkrim -leximit financiar të qytetarëve si një nga qëllimet kryesore të Shoqatës.Në takim u diskutua për situatën në vendin tonë lidhur me nivelin e shkrim -leximit financiar të popullsisë dhe njohuritë për shërbimet financiare, si dhe nevojën për përpjekje të mëtejshme në nivel kombëtar për të përmirësuar këtë fushë.

Si përfundim i takimit u konfirmua gatishmëria për bashkëpunim me qëllim përmirësimin e edukimit financiar në kuadër të Strategjisë Kombëtare për Edukimin Financiar dhe Përfshirjen Financiare të popullsisë që po përgatitet, mbajtësit e së cilës do të jenë autoritetet rregullatore, me mbështetje dhe kontribut nga palët e interesuara.në sektorin financiar.

Shoqata e Kompanive Financiare mbetet e angazhuar në misionin e saj për të krijuar një praktikë të përgjegjshme, për bashkëpunim afatgjatë dhe vlerësim pozitiv nga konsumatorët dhe institucionet e rregullimit të tregut, ndërsa i shpjegon publikut të gjerë mundësitë e ndryshme që mund të ofrohen nga kompanitë financiare që përdorin FinTech për zhvillimin e individëve dhe shoqërisë në tërësi.